Łososiowy przysmak
: poniedziałek, 21 marca 2011, 17:56
Łososiowy przysmak
* 20 dag łososia wędzonego
* 30 dag mrożonego szpinaku
* 3 jajka
* 30 dag twarożku
* 2 ząbki czosnku
* sól
* pieprz
* 3 łyżki mąki
* 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
* szczypiorek
Białka posolić i ubić.Dodać żółtka,a następnie mąkę.Dokładnie wymieszać.Szpinak rozmrozić, odsączyć i odcisnąć nadmiar wody.Doprawić czosnkiem,solą i pieprzem.
Blachę 26x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić przygotowaną masę szpinakową.Piec 15-20 minut w temp.180'.Ostudzić.
Twarożek połączyć z czosnkiem,solą,pieprzem i jogurtem.Masa nie może być zbyt rzadka.
Wyłożyć połowę twarożku,rozłożyć plastry łososia.Przykryć resztą twarożku.Posypać szczypiorkiem i schłodzić w lodówce.
Pokroić na niewielkie kawałeczki.
http://www.kropkatv.pl/uploads/recipes/ ... 8acb75.jpg
* 20 dag łososia wędzonego
* 30 dag mrożonego szpinaku
* 3 jajka
* 30 dag twarożku
* 2 ząbki czosnku
* sól
* pieprz
* 3 łyżki mąki
* 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
* szczypiorek
Białka posolić i ubić.Dodać żółtka,a następnie mąkę.Dokładnie wymieszać.Szpinak rozmrozić, odsączyć i odcisnąć nadmiar wody.Doprawić czosnkiem,solą i pieprzem.
Blachę 26x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić przygotowaną masę szpinakową.Piec 15-20 minut w temp.180'.Ostudzić.
Twarożek połączyć z czosnkiem,solą,pieprzem i jogurtem.Masa nie może być zbyt rzadka.
Wyłożyć połowę twarożku,rozłożyć plastry łososia.Przykryć resztą twarożku.Posypać szczypiorkiem i schłodzić w lodówce.
Pokroić na niewielkie kawałeczki.
http://www.kropkatv.pl/uploads/recipes/ ... 8acb75.jpg