Zapiekane naleśniki
Zapiekane naleśniki
Zapiekane naleśniki w sosie serowym
250 dag mięsa mielonego mieszanego
1/2 kg pieczarek
1 szklana warzyw w paski
1 serek topiony
1 łyżka kaparów
Kostka rosołowa grzybowa
20 dag sera żółtego
1 duży pomidor
ok.2 łyżki oleju
1 pęczek szczypiorku
1/2 torebki sosu serowego
barszcz czerwony
sól,pieprz
Do ciasta naleśnikowego dodać sól.Usmażyć naleśniki.
Farsz:
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy kostkę grzybową.Na drugiej patelni podsmażamy mięso na łyżce oliwy.Dodajemy ok.2 garście warzyw w paski, chwilę dusimy.Dodajemy do pieczarek i mieszając podsmażamy aby pozbyć się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy serek topiony,posiekane kapary,sól i pieprz.Po zdjęciu z ognia dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.
Nakładamy farsz i ciasno zwijamy podwijając jeden boczny koniec do środka (jak do krokietów).Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos serowy:
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu (ja używam sosu ''pomysł na...zapiekankę serową'' Winiary.Polać naleśniki,posypać szczypiorkiem i startym serem.Jeśli robimy 2 warstwy z naleśników,to pierwszą warstwę posypujemy połową serem i polewamy połową sosu serowego.Układamy kolejną warstwę,posypujemy serem i szczypiorkiem,polewamy resztą sosu. Zapiekamy ok.20 minut w piekarniku nagrzanym do 180' (do zrumienienia).Podawać z barszczem czerwonym.
Do tej potrawy użyłam pieczarek brązowych.Mają mniej wody i są smaczniejsze i twardsze.
www[.]kropkatv.pl/uploads/recipes/0/1176/0/4d6d0cb02b794.jpg
250 dag mięsa mielonego mieszanego
1/2 kg pieczarek
1 szklana warzyw w paski
1 serek topiony
1 łyżka kaparów
Kostka rosołowa grzybowa
20 dag sera żółtego
1 duży pomidor
ok.2 łyżki oleju
1 pęczek szczypiorku
1/2 torebki sosu serowego
barszcz czerwony
sól,pieprz
Do ciasta naleśnikowego dodać sól.Usmażyć naleśniki.
Farsz:
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy kostkę grzybową.Na drugiej patelni podsmażamy mięso na łyżce oliwy.Dodajemy ok.2 garście warzyw w paski, chwilę dusimy.Dodajemy do pieczarek i mieszając podsmażamy aby pozbyć się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy serek topiony,posiekane kapary,sól i pieprz.Po zdjęciu z ognia dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.
Nakładamy farsz i ciasno zwijamy podwijając jeden boczny koniec do środka (jak do krokietów).Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos serowy:
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu (ja używam sosu ''pomysł na...zapiekankę serową'' Winiary.Polać naleśniki,posypać szczypiorkiem i startym serem.Jeśli robimy 2 warstwy z naleśników,to pierwszą warstwę posypujemy połową serem i polewamy połową sosu serowego.Układamy kolejną warstwę,posypujemy serem i szczypiorkiem,polewamy resztą sosu. Zapiekamy ok.20 minut w piekarniku nagrzanym do 180' (do zrumienienia).Podawać z barszczem czerwonym.
Do tej potrawy użyłam pieczarek brązowych.Mają mniej wody i są smaczniejsze i twardsze.
www[.]kropkatv.pl/uploads/recipes/0/1176/0/4d6d0cb02b794.jpg
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
-
- Ekspert
- Posty: 1507
- Rejestracja: wtorek, 30 marca 2010, 10:05
Re: Zapiekane naleśniki
od razu glodnieje, gdy czytam Twoje przepisy
A Ty zawsze fotografujesz to co ugotujesz? 


Re: Zapiekane naleśniki
Ostatnio fotografuję bo wysyłam do różnych gazet i zarabiam na Visannedomowniczka pisze:od razu glodnieje, gdy czytam Twoje przepisyA Ty zawsze fotografujesz to co ugotujesz?

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
-
- Ekspert
- Posty: 1507
- Rejestracja: wtorek, 30 marca 2010, 10:05
Re: Zapiekane naleśniki
jestes niesamowita! 

- rivombroza
- Ekspert
- Posty: 568
- Rejestracja: niedziela, 10 kwietnia 2011, 14:33
Re: Zapiekane naleśniki
MMMMMM..... PALCE LIZAC
Nadzieja pomaga iść naprzód; wytrwałość - stać, a odwaga - wracać.