Żyje się tylko raz
Re: Żyje się tylko raz
Wiesz co w szpitalu traktują Cię jak jedną z tysiąca i mają gdzieś. Oni zrobią swoje (laparoskopie) i radź sobie sama. A to jest profesor, który nie przejmuję się taką "drobinką" jak ja.On nawet nie widział problemu, że po tak krótkim czasie pojawia się to samo. "Pani ma pęcherzyki, które nie pękają i tak będzie się działo" Jak odrzucił mi Visnne, gdy mu pokazałam wiedziałam, że nie mam o czym z nim rozmawiać! Dlatego jego diagnozy nawet nie biorę pod uwagę- nie będę brała antykoncepcji z kilku powodów 1* Dopiero zaczęłam leczenie V. 2*Chce mieć potomstwo 3* i najważniejsze- to nie jest rozwiązanie problemu!!! 4* NIE UFAM MU...
" po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"
tez bym nie zaufala
ja na swej drodze tez spotykalam lekarzy, kt. zwyczajnie sie na moim przypadku nie poznali... to smutne... a spotkalam tez takich, kt. mi pomogli

ja na swej drodze tez spotykalam lekarzy, kt. zwyczajnie sie na moim przypadku nie poznali... to smutne... a spotkalam tez takich, kt. mi pomogli

-
- Ekspert
ladnie to wypunktowalas
ale czasem trzeba... wiec nie mowie, za absolutnie nigdy nie pojde 

ja tez niecatrina27 pisze:ja nie mam zamiaru iść pod nóż

ja nie bralam pod uwage tego ze pojde kolejny raz pod noz a do tego w odstepie 2 miesiecy po ostatniej operacji .... ale nie mam wyboru jezeli chce byc zdrowa - czasem trzeba decydowac co wazniejsze jest w zyciu gdy sie nie ma zbyt duzego wyboru
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Wiem Gosiu. Tylko, że ja jeszcze mam jakiś wybór-szansę, a najlepiej to nazwę cud
jeśli okaże się że muszę się zoperować zrobię to i mam tego pełną świadomość. Pogodziłam się już z całą tą sytuacją. Jest mi naprawdę cholernie przykro, że u Ciebie to nieuniknione, ale mocno wierzę że kto jak kto ale ty dasz sobie świetnie radę. Trzymam za Ciebie mocno kciuki 

Catrino ja sie ciesze ze Ty wiesz co dla Ciebie dobre i ze zauwazylas ze ten profesor nie zna sie na Twoim przypadku. Mam nadzieje ze Visanne pomoze Ci i bedziesz mogla starac sie o potomstwo - zycze Ci aby operacja nie byla potrzebna w Twoim wypadku - dobrze ze poddalas sie kuracji i czekasz zeby zobaczyc co bedzie sie dalej dzialo w trakcie przyjmowania tego leku - bedzie dobrze bo musi byc.
Mam nadzieje ze sobie z tym wszystkim poradze i rowniez mam nadzieje ze bede mogla miec jeszcze dzidziusia po skonczonym leczeniu.
Mam nadzieje ze sobie z tym wszystkim poradze i rowniez mam nadzieje ze bede mogla miec jeszcze dzidziusia po skonczonym leczeniu.
-
- Ekspert
Catrina, ja dokladnie chcialabym powiedziec to co moja przedmowczyni i dodac
moj szczebaty usmiech 

Witajcie
Chwilę mnie nie było, ale powrót do ustabilizowanego życia mnie "wciągnął" Wczoraj zaczęłam brać 2 opakowanie Visanne. Zaczynam powoli odczuwać jego działanie. 19 mam USG kontrolne, 21 konsultacje u lekarza. Już się nie mogę doczekać -dziwne, ale już bym chciała być po badaniach...

tez jestesmy ciekawe jak Visanne wplynal na Twoj organizm... czekamy na relacje
Ciesze sie ze Visanne dziala na Twoj organizm - jak sie ogolnie czujesz na tych lekach?catrina27 pisze: Wczoraj zaczęłam brać 2 opakowanie Visanne. Zaczynam powoli odczuwać jego działanie. 19 mam USG kontrolne, 21 konsultacje u lekarza.
Daj znac jak wszystko u Ciebie przebiegnie - trzymam kciuki za Ciebie

Muszę przyznać, że po przeczytaniu ulotki i opinii innych dziewczyn trochę się bałam... ale jestem naprawdę mile zaskoczona. Nie mam jakiś WIELKICH bóli, żadnych ubocznych skutków. Nie mam nadal okresu, ale tym się nie przejmuję bo wiem, że to normalne. Nie jestem rozdrażniona, nie mam migren. Co dziwne na ulotce pisze że może wystąpić trądzik,a w moim przypadku znikł
Moja waga też bez zmian
A jego faktyczne działanie będę mogła ocenić po badaniach.

Super wiadomosci i ciesze sie ze czujesz sie lepiej podczas stosowania Visanne - mam nadzieje ze badania tez wyjda dobre czego bardzo mocno zycze 

naprawde sie ciesze, ze Visanne Ci sluzy
jestes kolejna osoba, kt. mowi, ze dobrze go toleruje
Mam prosbe, czy moglabys to co napisalas powyzej powtorzyc w watku dotyczacym Visanne?! dzieki pzdr.

jestes kolejna osoba, kt. mowi, ze dobrze go toleruje

Mam prosbe, czy moglabys to co napisalas powyzej powtorzyc w watku dotyczacym Visanne?! dzieki pzdr.

- marzenka86
- Ekspert
Dobrze że po Visanne czujesz sie dobrze i nie masz skutków ubocznych
i mam wielka nadzieję że badania wyjdą pozytywnie i że wszystko się ułozy pomyślnie 
Powodzenia i trzymam kciuki

Powodzenia i trzymam kciuki

dziekuje catrina27vwd pisze:czy moglabys to co napisalas powyzej powtorzyc w watku dotyczacym Visanne

jednak trzymanie porzadku i jakiejs dyscypliny

Vwd nie ma problemu. Zresztą przyznam że i tak miałam to zrobić tylko, że zajęłam się czytaniem powitań i mi z głowy wypadło 

-
- Ekspert
tak sie ciesze, ze sie wszystko ustabilizowalocatrina27 pisze:powrót do ustabilizowanego życia mnie "wciągnął"

hmm.. dziś ten dzień, który można zaliczyć do tych gorszych, Mam pewne obawy, ale na chwilę obecną staram się o tym nie myśleć do soboty. Odczuwam znany mi ból z prawej strony(w okolicach jajnika). Mam nadzieję, że to nie kolejna torbiel....
Mój szczęśliwy dzień
Miałam dziś USG. Moja torbiel z 5 cm w ciągu miesiąca zmniejszyła się do 1,5 cm
Wszystko idzie w dobrym kierunku. Z prawej strony wszystko jest dobrze. Doktorowa powiedziała, że mam dużą szansę by wszystko się wchłonęło
Wiem, że to dzięki zdrowemu-pozytywnemu podejściu, wsparciu rodziny i was oraz Visanne- ten lek to naprawdę CUD
"właśnie się podniosłam z kolan"!!!

Miałam dziś USG. Moja torbiel z 5 cm w ciągu miesiąca zmniejszyła się do 1,5 cm

Kasiu ciesze sie razem z Toba - to sa naprawde wspaniale wiadomosci. Wszystko idzie ku lepszemu - tak trzymaj bo dzieki wsparciu mozna osiagnac wszystko 

Dziś miałam wizytę u mojej doktorowej 
Ona jest wielka duchem;) Takiego lekarza to ze świecą szukać
Potrafi mnie pozytywnie nakręcić
Obecnie przedłużamy leczenie Visanne.
Gosiu dostałam czopki mam je brać nawet profilaktycznie(sama zaproponowała) za 2 miesiące kolejne USG kontrolne.

Ona jest wielka duchem;) Takiego lekarza to ze świecą szukać

Gosiu dostałam czopki mam je brać nawet profilaktycznie(sama zaproponowała) za 2 miesiące kolejne USG kontrolne.
Kasiu czy te czopki to Diclofenac ??? Ciesze sie ze masz wspaniala lekarke ktora nakreca Cie pozytywnie - to bardzo wazne dla pacjentki by poczuc sie jak osoba a nie kolejny przypadek choroby. Super ze decyzja odnosnie dalszego leczenia juz podjeta -trzymam kciuki wiec 

Dostałam Distreptaza i Diclac 50 mam brać zapobiegawczo bo one są jeszcze przeciwzapalne Pamiętałam że coś z początkiem Di... Mój mąż miał z domu zabrać kartę (leżała przy kompie z nazwą tego leku) ale oczywiście zapomniał. Na chwilę obecną bóle się ustabilizowały także ok
Catrina, juz dawniej mialam spytac... co to za pieski na zdj.? 
a spostrzezenia dot. lekow koniecznie opisz w dziale lekow
- przygotujemy prawdziwy leksykon 

a spostrzezenia dot. lekow koniecznie opisz w dziale lekow

A to Diablo mój kochany pies
Szukam dla niego panienki
Jak będę już je stosować to otworzę wątek

Jak będę już je stosować to otworzę wątek

Twoj piesek wyglada sympatycznie
a skad wzielo sie jego imie?? 

-
- Ekspert
to wilk? dlugo go masz? a obok chyba pudel, tak? 
Życze, aby te nowe leki pomogly od razu

Życze, aby te nowe leki pomogly od razu

to husky pewnie a obok jak tak spojrzalam to chyba jakas maskotka siedzi - hmmmm 

Ja chciałam Huskiego, a mój mąż amstafa. To prezent od niego na 18 urodziny
Także Diablo będzie miał za chwilę 5 lat. Jest czekoladowy i ma błękitne oczy. Co do imienia to już mąż wybrał od tego pięściarza Diablo Włodarczyka. Muszę przyznać, że jest bardzo waleczny
Zgadza się Gosiu to jest maskotka 

na poczatku nie bylam pewna ale przyjrzalam sie blizej i tak wlasnie myslalam. Wiec imie wspaniale do niego pasuje wobec tego
ja mam sunie w Polsce - mieszanca ktora wzielam ze schroniska jak miala 3 miesiace - obecnie ma juz prawie 10 latek - bardzo za nia tesknie a jej fotka jest u mnie w watku

ja mam sunie w Polsce - mieszanca ktora wzielam ze schroniska jak miala 3 miesiace - obecnie ma juz prawie 10 latek - bardzo za nia tesknie a jej fotka jest u mnie w watku