Jestem nowa na tym forum i nie za bardzo wiem od czego mam zacząć pisać,ale niestety moje dolegliwości zmusiły mnie na szukanie pomocy gdzie tylko się da. Może tutaj się dowiem wiele więcej na temat tej choroby,ponieważ ja u siebie podejrzewam. Mam 25 lat a od 3 lat zaczęły się moje kłopoty ze zdrowiem. Nie rozmawiałam jeszcze o moich obawach z lekarzem ale chyba czas najwyższy się za to zabrać. Zacznijmy może od tego że łapie często infekcje,mój Lek. ginekolog mi pomaga owszem lecz niestety na krotko, gdyż infekcje powracają i to szybko.Nie zlecił mi nawet zrobienia żadnych badań co jest tego przyczyną. Często mam upławy,obfite miesiączki,dodam ze bardzo bolesne którym towarzyszą omdlenia i mdłości. Zdarza mi się krwawic miedzy miesiączkami,ostatnio mam nie regularne. Dokuczają mi również bóle podbrzusza,miednicy,promieniują do nóg bolą mnie i to okropnie do tego dochodzą kłopoty ze stawami i krzyżem którego ból jest dość mocny,nie mogę się wyprostować,utrudnia mi często zwykle obowiązki domowe. Problem się pojawił również w sypialni,nie czuje już żadnej przyjemności lecz ból podczas stosunku a nawet po. Od 3 lat choruje również na zespół jelita drażliwego, który także zle wpływa na moje życie i przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.Często jestem zmęczona,ospała,nie mam ochoty na nic. Jestem wykończona i psychicznie i fizycznie jestem załamana jednym słowem. Nie będę więcej się rozpisywała na temat moich dolegliwości bo pewnie każda was takie lub podobne posiada. W przybliżeniu opisałam wszystkie swoje kłopoty ze zdrowiem. Mam nadzieję,że dowiem się więcej na temat endometriozy i znajdę choć lekkie wsparcie od was dziewczyny. Współczuje wszystkim kobietom,które chorują na tą chorobę i tym które podejrzewają ją u siebie tak jak ja.