witajcie

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
Awatar użytkownika
marzenka86
Ekspert

Re: witajcie

Post autor: marzenka86 »

Jesteś w dobrych rękach!!
oby wieści były pozytywne i wszystko szło do przodu!!!
Ściskam mocno!!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Najwazniejsze aby szlo do przodu a lekarze starali sie zajac w taki sposob bym mogla funkcjonowac coraz lepiej bo nie wyglada to za dobrze ostatnio - wrocilam ze miesiecznego zwolnienia lek. 13 pazdziernika do pracy ... i co i z powrotem silne bole we wnetrzu pepka gdyz nie mam leczenia a same badanka ktore wkrotca pozwola wyjasnic co jest nie tak .... oby jak najszybcie to sie stalo bo nie chce sie rozlozyc na kolejnym bolu i zwolnieniu lekarskim.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dzis bylam w grupie wsparcia i rozmawialam z pielegniarka na temat moich dolegliwosci i tego ze wyniki sa u konsultanta - pytala sie mnie co maja ze mna zrobic a ja ze nie wiem i ze bez leczenia to nie zdzialam chyba nic - powiedziala mi ze sa podejrzenia ze moge miec stan zapalny jelita i dlatego jest oczekiwanie na wyniki biopsji z jelita a jezeli nie to - chyba jestem w punkcie wyjscia i kolejnych badan pod katem onkologicznym.

Dzis rowniez w grupie pojawila sie nowa osoba - mloda dziewczyna pochodzaca z Lotwy ktora 3 miesiace temu zostala zdiagnozowana z rakiem szyjki macicy. Dzis mielismy spotkanie ze specjalista zajmujaca sie sprawami seksualnymi i problemami partnerskimi u osob zdiagnozowanych z rakiem ginekologicznym. Dostalysmy troche ciekawych wskazowek informacyjnych w postaci notatek, darmowych probek np. zelu do nawilzania pochwy, ogladalysmy roznego rodzaju gadzety do urozmaicenia seksu oraz lubrykanty i zele do masazu co bylo calkiem interesujace.
14 grudnia wraz z czlonkiniami calej grupy idziemy na swiateczna kolacje - pewnie bedzie bardzo milo i juz nie moge sie doczekac.

Dzis poinformowalam wszystkich w grupie wsparcia o podjeciu pewnej decyzji ktorej chce dokonac w miesiacu marcu (miesiac uswiadamiania o raku jajnika w Anglii i chyba ogolnie w Europie, gdyz w stanach tym miesiacem jest wrzesien) i dostalam propozycje ze czesc osob pojedzie wraz ze mna aby mi kibicowac i wspierac jezeli tylko podejme decyzje odnosnie tego - dam znac jak tylko zapadnie decyzja i moge nadmienic ze po rozmowie na ten temat dostalam potwierdzenie ze jestem odwazna osobka skoro chce sie tego podjac
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dzis bylam na wizycie u lekarza ogolnego po kolejny zestaw lekow przeciwbolowych i troche z nim porozmawialam na temat moich dolegliwosci i spytalam sie go co mozna zrobic w tej kwestii bo bole sie nasilaja jak dzwigam cos - moj lekarz nie zastanawiajac sie dlugo skierowal mnie na usg jamy brzusznej i narzadow rodnych. Teraz bede czekac na kolejny list ze szpitala z data wykonaniu badania usg - wiec badania za badaniami u mnie.
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

Hej kochana! To leczenie to ciagle czekanie na wynik albo wizyte lek...
Potrzeba mocnego zdrowia, aby to wszystko przetrzymac ;)
3m sie kochana :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ciesze sie ze zlecaja badania by w koncu znalezc przyczyne moich dolegliwosci.
Awatar użytkownika
rivombroza
Ekspert

Post autor: rivombroza »

Gosia
gosiak76 pisze:Dostalysmy troche ciekawych wskazowek informacyjnych w postaci notatek, darmowych probek np. zelu do nawilzania pochwy, ogladalysmy roznego rodzaju gadzety do urozmaicenia seksu oraz lubrykanty i zele do masazu co bylo calkiem interesujace.
to musiało byc naprawde interesujące :D :D :D :D :D :D sama bym poogladała :shock: :D Jesteś naprawde wyjątkową kobietą ,masz tyle siły że z pewnością niejedna zrezygnowaną dziewczyna mogła byś się podzielic.badania są bardzo ważne i przeczuwam że przyniosą rezultaty.mam nadzieje że wszystko niedługo się wyjaśni po trafna diagnoza to duży sukces.
Nadzieja pomaga iść naprzód; wytrwałość - stać, a odwaga - wracać.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Madziu tez tak sadze ze trafna diagnoza to pelnia sukcesu pozwalajaca dobrac odpowiednie sposoby leczena zeby lepiej funkcjonowac badz walczyc z choroba. :****

A co do notatek ze spotkania ze specjalistka od seksuologii to jak tylko zapoznam sie z nimi to potaram sie wrzucic cos ciekawego - oczywiscie jezeli dziewczyny beda zainteresowane :)
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

Post autor: EveLondon »

No kochana z kazdym postem zadzwiasz mnie coraz bardziej, choc i ja sama ciagle mysle ze chcialabym miec badanie histopatologiczne by miec potwierdzona endo na papierze i zebym mogla poszukac jakis sposob na inne badania i leczenie chocby w fazie laboratoryjnej aby pomoc innym.. a noz by sie udalo znalezc dla nas lekarstwo na kompletne wyleczenie z endo... mam zamiar pogadac o tym z lekarzem w lutym...
fajnie ze masz ta grupe wsparcia wierze ze to pomocne :) buziaki sciskam :*
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ewelinko mysle ze warto to zrobic naprawde - ale nie sadze aby na to mial wplyw GP i w tej kwestii musisz porozmawiac ze swoim ginekologiem.
Ja juz we wrzesniu 2009 bralam udzial w sesji zdjeciowej aby uswiadomiac kobiety o raku szyjki macicy - pewnej dziewczyny maz ma pryjaciela ktory ma profesjonalne studio fotograficzne i wymyslili sesje zdjeciowa aby uzbierac pieniazki i przeznaczyc na zakup sprzetu do szpitala i laptopow aby dziewczyny mogly porozumiewac sie z rodzina i znajomymi poprzez internet podczas pobytu w szpitalu gdyby musialy miec dodatkowe terapie lub byly daleko od rodzin. Moja fotka z sesji - na zdjeciu to wlasnie ta dziewczyna w centrum na zdjeciu zmarla na raka szyjki macicy w wieku 23 lat a obok sa fotki dziewczyn ktore mialy raka szyjki macicy i albo byly po leczeniu albo w trakcie - ja chyba jako jedyna wtedy mialam zmiany przedrakowe szyjki macicy - ale bylo fajnie podczas sesji :)
kalendarz 2010
kalendarz 2010
calendar.jpg (70.88 KiB) Przejrzano 10633 razy
A co do grupy wsparcia to jestem zadowolona gdyz w Polsce nia ma grupy wspierajacej kobiety zdiagnozowane z rakiem ginekologicznym - sa tylko grupy wsparcia Amazonki dla kobiet z rakiem piersi, wiec dobrze ze jestem w Anglii i mam z kim porozmawiac na ten temat bo w Polsce nie mialabym z kim porozmawiac i dowiedziec sie tak waznych kwestii dotyczacych dalszego funkcjonowania po zdiagnozowaniu z rakiem jajnika.
vwd
Ekspert

wspaniale zdj. i Ty wspaniale wyszlas :D i wspaniala ta inicjatywa :) :)
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

no kochana piekne zdjecie i piekna koncepcja pomocy naprawde masz w sobie mnostwo sily :) no wlasnie w lutym mam spotkanie z ginekologiem wiec wtedy chce z nim porozmawiac o jakiejs pomocy przy probach wyleczenia endo, moze i mi uda sie zrobic cos dobrego dla innych kobiet. a jak sie Ty czujesz kochana? rezonas coraz blizej... sciskam kciuki mocno :*
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Vwd i Ewelinko - dziekuje Wam bardzo Sloneczka :) :****

Byla to pierwsza strona kalendarza - ja jestem tam tylko na jednym z tych mniejszych zdjec i kazda z dziewczyn mogla wybrac dowolny miesiac w ktorym chcialaby byc w kalendarzu - ja wtedy wybralam grudzien gdyz jest to miesiac w ktorym sie urodzilam.

Niestety nie czuje sie najlepiej bo bole mi doskwieraja ale najwazniejsze ze sa prowadzone badania w tym celu aby zobaczyc co jest nie tak - jezeli nawet bede potrzebowac leczenia to na pewno poddam sie temu leczeniu. Dzis rozmawialam z pewna kobietka (jest pielegniarka) ktora zostala zdiagnozowana z rakiem piersi i bylo wszystko ok przez 5 lat a w 6-tym roku doszlo do nawrotu i ma chemie - jest troszke oslabiona po chemii i wkrotce bedzie miec ostatnia sesje chemioterapii - wspaniale mi sie z nia rozmawialo a pojechalam na relaksacje ale niestety osoba prowadzaca byla chora i spedzilam tylko troche czasu na rozmowi - byo bardzo sympatycznie i troszke dowiedzialam sie na temat leczenia chemia ze jezeli nawet gdybym miala ja miec to na pewno pomoze mi zwalczyc chorobe - powiedziala mi tylko zebym sie nie bala tego sposobu leczenia bo przyniesie on pozadane efekty - mam nadzieje ze tak sie stanie jezeli stane przed taka sytuacja.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Moja mama poinformowala mnie ze moj tato znalazl guzek pod pacha i ma 7 grudnia wizyte u onkologa - mam nadzieje ze to nie jest nic groznego i jak na rodzine to wystarczy ze ja walcze o swoje zdrowie i chcialabym zeby nikt nie chorowal z mojej rodziny na zadne wstretne powazne choroby juz .....
vwd
Ekspert

Gosiu, mam nadzieje, ze z tata to nic powaznego.
Przesylam Ci usciski :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dziekuje Sloneczko :***

Ja w ta niedziele wybieram sie juz na rezonans magnetyczny przysadki mozgowej do szpitala - prawdopodobnie jak sie uda to po szpitalu chcemy isc ze znajomymi do kina na 4 tom i pierwsza czesc sagi Zmierzch - mam nadzieje ze bedzie fantastycznie :)
Tenia1987
Ekspert

Post autor: Tenia1987 »

Gosiu musisz iśc koniecznie i się troszkę zrelaksowac. Byłam widziałam już tą częśc--jest super:)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

To fantastycznie ze ta czesc podobala sie Tobie - mam wobec tego nadzieje ze bedzie interesujaco zwlaszcza ze jest w ciazy a tam tyle sie tego dzialo az do porodu malutkiej :)
Aldona
Ekspert

Post autor: Aldona »

A co tam z tatą Gosiu?Jak jego samopoczucie?
Która to Ty na tym zdjęciu?
Inicjatywa tego kalendarza superowa!!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dziekuje Aldonko ze pytasz :***
Tata bedzie miala wizyte u onkologa 7 grudnia - staram sie na razie nie myslec o tym co sie dzieje i czekac bede na wyniki z jego wizyty bo inaczej niczego sie nie dowiem a nie wiedzac co to jest nie chce nikogo straszyc niczym - dobrze ze moja mama jest razem z nim a jak cos to wsparcie tez bedzie mial we mnie ale mam nadzieje ze nie bedzie potrzebne. Sama czuje sie zestresowana jego sytuacja a nie chce zeby on sie o tym dowiedzial - po prostu przechodzenie przez niepewne jest najgorsze a moja diagnoza powoduje moje obawy ktore moga byc niepotrzebne.

A co do zdjecia to jestem na dole po prawej stronie na zielonkawym tle :) Inicjatywa bardzo mi sie spodobala i wyrazilam zgode a do tego po raz pierwszy moglam wziac udzial w profesjonalnej sesji zdjeciowej - bylo naprawde sympatycznie :)
Aldona
Ekspert

Hejka!
na pewno martwisz się Tatą, bo to zrozumiałe. Człowiek jak kogoś kocha, to martwi się o niego, tym bardziej jak dowiaduje się o tym, co Ty ostatnio. Z drugiej strony zawsze w takich momentach musimy wierzyć, że będzie jak najlepiej, a tak czy inaczej musimy byc blisko i wspierać.
Masz jednak tyle na głowie ze swoimi sprawami, tyle zmartwień i stresu i jeszcze doszło dodatkowe. Gosiu otwórz serce, to doleję Ci z mojego więcej sił. Przydadzą Ci się ;)
Uwaga!!! Leję :wink: :arrow: :D
A odnośnie foto to piękna kobieta z Ciebie, choć inaczej sobieCiebie wyobrażałam ;) Szczerze to jako blondyneczke, a wyszła brunetka ;)
Tak to jest, każda z nas ma swoje wybrażenie o kimś ;)
Kochana buziaki
Awatar użytkownika
rivombroza
Ekspert

Post autor: rivombroza »

Gosiu jaka ty jesteś seksowna kobieta :P :P :P :idea: :!: :!: podoba mi się ta inicjatywa!!!!
Nadzieja pomaga iść naprzód; wytrwałość - stać, a odwaga - wracać.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Aldonko dziekuje za dolanie sil do mego serduszka :)
Ciezko mi byc blisko mego taty obecnie gdyz jestem w Anglii i lecze sie za granica a rodzce sa w Polsce ale jak tylko bede mogla to na pewno bede go wspierala chociaz on nigdy za duzo nie mowi o tym co sie z nim dzieje - mysle ze chyba wszyscy mezczyzni sa tacy ze wola nie rozmawiac o swoich problemach.

Ciesze sie ze Wam rowniez spodobala sie ta inicjatywa i ze uwazacie mnie za piekna i seksowna kobietke - ja uwazam siebie za przecietna kobietke niczym sie nie wyrozniajaca sposrod innych i na szczescie nie nosze glowy wysoko w chmurach ;)
Aldona
Ekspert

Gosiu jak wiesz bycie blisko nie oznacza tylko fizycznej bliskości, a sercem i duszą na pewno z nim jestes
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

No tak Aldonko - masz racje w zupelnosci odnosnie tej bliskosci :)

Dzis mialam rezonans i wszystko poszlo bardzo szybciutko - badanie trwalo okolo 45 minut - najpierw bylo badanie bez kontrastu a w polowie podali kontrast zeby bardziej uwidocznic tkanki i jak badanie mialam miec o 14.45 to z badania wyszlam o 15.40 i odliczy;lam te kilka minut na rozmowe czy nie mam zadnych metalowych rzeczy w ciele, tatuazy, piercingow i innych rzeczy ktore moglyby mi zaszkodzic od pola magnetycznego w czasie rezonansu. Wyniki w przeciagu 2 tygodni trafia do specjalisty a ja otrzymam list z terminem wizyty aby uslyszec wyniki i zobaczyc co dalej z tym fantem.
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

kochana dobrze ze masz juz to za soba, teraz niestety to okropne czekanie na wyniki ale jestes juz blizej niz dalej :) trzymam mocno kciuki abys szybko sie dowiedziala co i jak? sciskam :*
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

dzieki serdeczne Sloneczko :***
rzeczywiscie okres oczekiwania na wyniki jest najgorszy ale mam nadzieje ze szybko minie.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Decyzja odnosnie skoku dla charity The Eve Appeal juz podjeta nieodwolalnie - skok odbedzie sie 10 marca 2012 (w miesiacu uswiadamiania o raku jajnika) w Lancaster.
Lilla23
Ekspert

Post autor: Lilla23 »

Gosia, jaki skok?! Ze spadochronem? Przegapiłam coś w Twoi wątku, czy nic więcej nie pisałaś? Wyjaśnij koniecznie, bo mnie zaintrygowałaś ;)
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

no kochanaaaaa co za skok? moze bunge? co by to nie bylo idea piekna :) i odwazna :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”